Megjelent a Lovas Nemzet legùjabb szàma! Keresse az újsàgàrusoknàl!

Fotópályázat

„Lovas Nemzet” Nemzetközi Fotópályázat 2010
A Lovas Nemzet Magazin 10 évvel ezelott írta ki eloször Nemzetközi Fotópályázatát, melyet 2010-ben PROFI, AMATOR és GYEREK kategóriában ismét megrendez.
A pályázat témája:
A pályázat fo témája a ló. A képek mutassák be az ember és a ló kapcsolatát, a természet és a ló szoros egységét. A pályázók beküldhetnek felvételeket bármely évszakban készült pillanatokról, lovasversenyekrol, lovasbemutatókról, lovasjátékokról, lovas túrákról és minden lóval és/vagy lovasával kapcsolatos szituációról.
A 2010-es évben külön figyelmet szentelünk az arab lónak Bárki, bármelyik kategóriából küldhet be képet az „Egy marék szél” tárgykörben, mely a fajta jellegét, szépségét és az arab lovat, mint a kultúrák közti élo kapcsot mutatja be. A jubileumi fotópályázat külön díjait sorsoljuk ki az arab lóról készült fotók között.
Pályázni lehet az alábbi kategóriákban:
PROFI: Kizárólag cserélheto objektíves fényképezogéppel, filmre vagy digitálisan rögzített felvételekkel, 14 év feletti természetes személy pályázhat, aki fotó-szakmai képesítéssel rendelkezik vagy a Magyar Fotómuvészek Szövetségének tagja.
AMATOR: Kizárólag kompakt, nem cserélheto objektíves fényképezogéppel, filmre vagy digitálisan rögzített felvételekkel, 14 év feletti természetes személy pályázhat, aki nem rendelkezik fotó-szakmai képesítéssel és nem tagja a Magyar Fotómuvészek Szövetségének.
GYEREK: Kompakt vagy cserélheto objektíves fényképezogéppel, filmre vagy digitálisan rögzített felvételekkel, 14 év alatti természetes személy pályázhat.
A fotókiállítás pályázati feltételei:
1. A felvétel készítésének dátuma ne legyen 3 évnél régebbi.
2. A képek mérete legfeljebb 30 x 40 cm közötti legyen. Ettol nagyobb méretet a zsuri nem fogad el. A képeket nem szabad felkasírozni, illetve nem lehetnek paszpartuzva.
3. Egy szerzo legfeljebb 4 képpel pályázhat.
4. A képeket kísérolistával kérjük elküldeni. A lista tartalmazza a kép címét, a felvétel helyét, idejét, a kép készítésének technikáját, a szerzo nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét. A szerzo nevét, a kép címét, kategóriáját minden kép hátuljára kérjük felcimkézni. Kérjük, az arab lovakról készült képek hátoldalán tüntessék fel az „Egy marék szél” témakör-címet. (Postai küldés esetén az esetleges sérülésekért felelosséget nem vállalunk.).
5. A szervezok felhívják a pályázók figyelmét, hogy a képek kizárólag a valóságot, illetve annak hiheto ábrázolását mutathatják. Minden más jellegu felvétel kizárásra kerül.
6. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzoi jogsértésekért minden felelosség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkezo anyagi felelosséget is.
A beküldött képeket a Király Kiadó ZRt. korlátlanul és szabadon felhasználhatja a pályázó beleegyezése nélkül, de a szerzoi jogok tiszteletben tartása mellett. A résztvevo a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezok a kiadványaikban képeiket térítésmentesen használhassák.
7. A zsuri a Magyar Fotómuvészek Szövetsége tagjaiból, valamint a Lovas Nemzet Szerkesztoség delegáltjaiból áll.
A fotópályázat nyertes pályamuvei értékes jutalomban részesülnek.
Beküldési határido: 2010. március 1 – május 31.
Minden, a fotópályázattal kapcsolatos kérdésükre választ kaphatnak a (72) 510-084-as telefonszámon, illetve a lovasnemzet@lovasnemzet.hu e-mail címen.
A pályázaton egyéni nevezok, és fotóklubok egyaránt indulhatnak. (Ha egy klubból többen is pályáznak, tanácsoljuk közösen elküldeni a pályázat képi anyagát.)

A Lovas Nemzet magazin megújult formában hirdeti meg fotópályázatát az „Évszakok” jegyében.

A pályázat négy fordulóból áll és a www.lovasnemzet.hu oldalon zajlik, majd ezt követi a kiállítás és a díjátadás. Minden fotót a kiírásnak megfelelő digitális formában várunk.

Minden évszakban zsűrizzük a kiírás szerinti feltételeknek megfelelő fotókat, a díjazott képeket honlapunkon és a Lovas Nemzet hasábjain keresztül mutatjuk be olvasóinknak.

Az összevont zsűrizésre, kiállításra és díjátadó ünnepségre 2012 októberében kerítünk sort, ahol a kategóriánként első három helyezett, valamint a közönségszavazás nyertesei és a különdíjasok értékes díjakat, ezen felül a négy kategória-győztes hagyományosan Mihály Árpád Hunor és Magor c. bronzplakettjét vehetik majd át.

A pályázat fő témája a ló. A képek mutassák be az ember és a ló kapcsolatát, a természet és a ló szoros egységét. A pályázók beküldhetik felvételeiket az egyes évszakokban készült pillanatokról, lovasversenyekről, lovasbemutatókról, lovasjátékokról, lovas túrákról és minden lóval és/vagy lovasával kapcsolatos szituációról.

Pályázni lehet az alábbi kategóriákban:

PROFI: digitálisan rögzített felvételekkel 16 év feletti természetes személy pályázhat, aki fotó-szakmai képesítéssel rendelkezik vagy a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, illetve a fotózást megélhetésszerűen műveli. Ezen felül ebbe a kategóriába várunk minden olyan felvételt, melyet a „profi” képekkel szeretnének megméretni.

AMATŐR: digitálisan rögzített felvételekkel 16 év feletti természetes személy pályázhat, aki kedvtelésből, nem megélhetési jelleggel készít fotókat és nem rendelkezik fotó-szakmai képesítéssel, valamint nem tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének.

JUNIOR: digitálisan rögzített felvételekkel 16 év alatti természetes személy pályázhat.

Pályázati feltételek:

Ugyanaz a pályázó minden fordulóban pályázhat, de maximum 3 db fotóval. A pályázatokat a szerkeszto@lovasnemzet.hu címre kell elküldeni a leadási határidőig. A JPG kiterjesztésű képek minimum 1 Mb-ak legyenek, de ne haladják meg a 10 Mb-ot. (Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket.) Becsomagolt állományokat, óriás leveleket nem fogaduk.

Minden képet külön e-mail-ben egyenként kell mellékletként csatolni.

A pályaművek fileneve a következő adatokat tartalmazza ékezet nélküli betűkkel írva: a pályázó neve_kepcime_kategoria.JPG ( pl. tothbela­_repulunk_amator.JPG)

Az e-mail-ben küldött pályázatokhoz külön dokumentumban kérjük csatolni a következő adatokat: a pályázó neve, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma, pályázati kategória, a kép (ek) címe.

Pályázati naptár:

1.forduló: ŐSZ

A festői ősz időszakában készült felvételeket várjuk ebben az évszakban, hangsúlyozottan figyelve a természet és a ló kapcsolatára.

„Őshonos magyar lófajtáinkról” (a shagya arab, lipicai, gidrán, kisbéri félvér, nóniusz, furioso-north star, muraközi és a hucul) készült alkotások közül a legjobb a Lovas Nemzet különdíjában részesül.

Beküldési határidő: 2011. dec. 10.

2.forduló: TÉL

Ebben az évszakban a tél szépségeit és nehézségeit bemutató képeket várjuk – ló és lovas küzdelmét az elemekkel.

„Lovak munkában” való ábrázolásáról készült képek közül a legjobbnak tartott alkotás a Lovas Nemzet különdíját kapja.

Beküldési határidő: 2012. február 15.

3. forduló: TAVASZ

Nemcsak a természet ébred, de lovaink is újra lendületbe jönnek a hosszú téli pihenő után. A csikók születése is többnyire erre az időszakra esik.

„Gyerekek és lovak” közös ábrázolásai közül a legjobbnak ítélt képet a Lovas Nemzet különdíjjal jutalmazza.

Beküldési határidő: 2012. május 15.

4. forduló: NYÁR

Legaktívabb évszakunk – meghosszabbodott nappalok, kánikula, hirtelen lezúduló záporok, ráadásul egymást érik a lovas versenyek, rendezvények. Hogyan élik meg mindezt a lovak?

Sporttársunk, a ló témában készült munkák közül válogatva adja ki külön díját a Lovas Nemzet.

Beküldési határidő: 2012. augusztus 15.

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS:

A zsűri által kiállításra javasolt fotók minden fordulóban a beküldési határidőt követő 5. napon felkerülnek a www.lovasnemzet.hu oldalra, ahol 30 napon át szavazni lehet rájuk.

A legtöbb szavazatot kapott képek megjelennek a következő Lovas Nemzetben.

Az összevont zsűrizésre és a kiállításra, valamint a díjátadó ünnepségre 2012. októberében kerül sor.