Lovas Nemzet » Egy „profi amatőr” – Blank Dóra az NRHA reining-EB küszöbén

Egy „profi amatőr” – Blank Dóra az NRHA reining-EB küszöbén

2010.04.27 · Kategória: Sport

Blank Dóri

Blank Dóri

Április első napjaiban szűkszavú hír bukkant fel a lovas portálokon: „A hét végén megrendezésre került ausztriai NRHA versenyen, Wiener Neustadtban két lovasunk állt starthoz.

A három nap alatt a 33 versenyszámból háromban hazánk párosai győzedelmeskedtek, emellett pedig számos említésre méltó eredményt értek el. Gratulálunk!” – hirdette az MLSZ Reining Szakág közleménye. A két lovas Blank Dóra és Csölle Ágnes amatőr versenyzőink voltak, akik ezzel az eredménnyel nem egyszerűen „egy osztrák versenyen” jeleskedtek, hanem sokkal többet értek el ennél: kvalifikálódtak az idén június 27. és július 4. között Svájcban megrendezésre kerülő NRHA Reining Európa-bajnokságra.

Ennél jobb apropót keresve sem találhattunk volna arra, hogy végre közelebbről is megismertessük az olvasókkal azt az épp’csak húszesztendős hölgyet, aki már eddig is számtalanszor maga mögé utasította a western több ágában is a versenyzőtársakat, az amatőr és az open osztályokban egyaránt. Blank Dóra nevével legutóbb a tavaly őszi Western KEK, majd a hazai bajnokság győzteseinek bemutatása kapcsán találkozhattak e lap hasábjain. Az útról azonban, amelynek még épp csak az elején jár – de az máris bővelkedik eredményekben és eseményekben –, igazán most beszélgetünk először.

A teljes interjú a Lovas Nemzet májusi számában olvasható.

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14