Lovas Nemzet » Legyünk ott! Jótékonysági est, Kincsem Park

Legyünk ott! Jótékonysági est, Kincsem Park

2010.07.18 · Kategória: Nincs kategorizálva

legyünk ott 12010. július 16-án került megrendezésre a „Legyünk ott!” program keretében a jótékonysági est, ahol a szervezők célja az volt, hogy támogatást gyűjtsenek az Alltech FEI Lovas Világbajnokság 2010™-ra kijutni kívánó versenyzőket. A Jótékonysági est védnöke a Magyar Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, a Vöröskereszt elnöke Habsburg György és díszvendége a háromszoros Európa-bajnok, kilencszeres világbajnok, kétszeres olimpiai bajnok, és  Magyar Örökség-díjas Kőbán Rita volt.

Különlegesen színes program várta az est résztvevőit, mely során a fellépők jótékonysági alapon vállalták a szereplést. A vendégek először a szakágak  látványos bemutatóit láthatták: military (Benedek Béla, Koppány), fogathajtás (Németh László), lovastorna (Király Ágnes, Gadolla Réka és Jakab Sára (Gamma), díjlovaglás (Szeredy Patrícia) és díjugratás (ifj. Bönde Ferenc, Sunshine).
Ezután a jótékonysági ügető futamot következett, a közönségből 6 vállalkozó kedvű résztvevő be is ülhetett egy-egy sulkyba, melyek közül az egyiket az est díszvendége, Kőbán Rita hajtott.legyünk ott 3
Marton Kovács Katalin és Németh Gábor operaénekesek előadása (zongorán kísért: Doman Katalin, a Magyar Állami Operaház karmestere), majd Herencsár Viktória cimbalomművész a Cimbalom Világszövetség elnökének koncertje hangzott el. Czuk Oktávia örökzöld slágereket énekelt a Circus Maximus együttes kíséretében.
A Cavalliera alkalmi lovasruházat divatbemutatója alatt különlegesen díszített, Viktória által tervezett ruhákat mutattak be a modellek.
A festményárverés képeit az Itthon Európában a Művészetért Közhasznú Alapítvány neves kortárs művészi ajánlották fel.
Az est fénypontja a Princess, a hegedű királynői fellépése volt. A Princess együttes 70 nappal később a nyitógálán fog szerepelni a Kentucky Lovasparkban, amire valamennyien büszkék lehetünk. Több koncertet is fognak adni a Fortnight Festival keretén belül Kentucky állam területén.

legyünk ott 2Ez az év új fejezetet nyit a Lovas Világbajnokság történetében, mivel ez lesz az első alkalom, hogy a Világjátékokat Europán kívül rendezik, és először bonyolítják le nyolc szakág világversenyét ugyanazon a helyszínen, a 500 hektár területű Kentucky Lovas Parkban. Ez nehézséget támaszt Európa lovasai számára, mivel a tengeren túlra kell utaztatni a lovakat, ami elég jelentős megterhelést jelent (nagyjából € 13,000/ ló). A Legyünk Ott! Program célja pontosan az, hogy támogassák a versenyzők kijutását a versenyre. Európában számos országban is rendeznek hasonló programokat a Ride to Pride elnevezést alatt, és a magyar kezdeményezéshez hasonlóan a versenyzőkre, szakágakra nehezedő teher csökkentését tűzték ki céljuknak.

A versenyzők támogatására továbbra is van lehetőség: legyünk ott termékek megvásárlásával (www.lovasok.hu/vilagjatekok) és adományok befizetésével (számlaszám: 12011351-01154493-00300002) járulhatnak hozzá a szükséges költségek előteremtéséhez.

Ezúton is köszönjük az est vendégeinek, fellépőinek és támogatóinak, hogy részvételükkel hozzájárultak a kvalifikálódott versenyzők kiutazásához.

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14