Lovas Nemzet » In memoriam Charly Boess

In memoriam Charly Boess

2013.08.07 · Kategória: Búcsúlap

Charly2Carlheinz Boess visszatérő, mindenki által kedvelt vendége volt a hazai lovastusa sportnak. 2008 óta rendszeresen részt vett a Nagykanizsai Military és a Kaposvári Military versenyeken, hol technikai delegáltként, hol a versenybíróság elnökeként. A német szakember legutóbb hazánk első CIC3* versenyén segítette munkánkat, Alagon. Néhány hete az ausztriai Laintalban, a Ländliche Európa-bajnokságon TD-ként találkozhattak vele lovasaink. Több alkalommal tartott bírói kurzusokat Magyarországon, mind a lovastusa szakág bíró, mind a díjugrató stílusbírók számára. A korábban 3*-os szinten versenyző Charly Boess több mint egy évtizedes FEI bíráskodása során tagja volt több korosztályos FEI Európa-bajnokság bírói testületének, de bíráskodott Argentínában is, a Pánamerikai Játékok tesztversenyén.

Lovasok, rendezők, kollégái, mi mindannyian egy életvidám, folyton viccelődő, ám mégis komoly és őszinte embert ismerhettünk meg személyében. Végtelenül korrekt munkatársunk volt, aki rengeteget segített a magyar military sport fejlesztésében. Egy nagyon kedves barátot vesztettünk el, tragikus hirtelenséggel. Emlékét szívünkben őrizzük.

Charly Boess augusztus 5-én, 59 évesen távozott.

Forrás: Eventing.hu

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14