Lovas Nemzet » Magyar lovas a Fiatal Lovak Világbajnokságán

Magyar lovas a Fiatal Lovak Világbajnokságán

2013.10.22 · Kategória: Lovastusa

2013. október 17-20. között Le Lion d’Angers-ben (FRA) kerül megrendezésre a Fiatal Lovak Világbajnoksága, a verseny egyetlen magyar indulója Tóth Imre. A magyar lovas, a hat éves pej kancát, Zypresse 8-at lovagolja a CCI*-os szinten.

Tóth Imre és Zypresse 8 díjlovaglást követően 65,83%-kal a 27. helyen áll a hat éves lovak 44 fős mezőnyében.

A bajnokságot a Thomas Carlile (FRA) által lovagolt Tenareze vezeti 73,06%-kal, második helyen Cloud Dancer áll 72,50%-kal, lovasa a londoni Olimpiai Játékok csapat bronzérmese, az idei burghleyi CCI4* hatodik helyezettje, Jonelle Richards (NZL). A díjlovaglás után holtverseny alakult ki a harmadik helyen Kain és az idei Fiatal Lovas Európa-bajnokság részvevője, Larissa Hartkamp (NED), valamint Top Biats és a kétszeres olimpiai csapat ezüstérmes, a 2010-es Lovas Világjátékok csapat arany-, egyéni ezüstérmese, William Fox-Pitt között. Mindkét páros 72,36%-kal várja a szombaton 10:30-kor kezdődő terepversenyt, ahol Tóth Imre 11:24-kor indul majd.

Tóth Imre már 2011-ben is indult a Fiatal Lovak Világbajnokságán, akkor a szintén hat éves Land’s End 10-zel a 32. helyet szerezték meg. Most a Christof Zimmermann és Andrea von Holten tulajdonában álló Zypresse 8-cal indul, a holsteini kancával a langenhageni CIC*-on ért el értékes 11. helyezést.

A részletes eredmények ITT tekinthetők meg.

A verseny honlapja:
http://www.mondialdulion.com

Élő közvetítés ITT érhető el.

Forrás: Eventing.hu

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14