Lovas Nemzet » Francia tenyésztésű lovak sikere a Fiatal Lovak Világbajnokságán

Francia tenyésztésű lovak sikere a Fiatal Lovak Világbajnokságán

2013.10.22 · Kategória: Lovastusa

Francia tenyésztésű lovak nyertek, mind a hat, mind a hét éves lovak versenyében a 2013. október 17-20. között Le Lion d’Angers-ben (FRA) megrendezett Fiatal Lovak Világbajnokságán. A hat éves lovaknál az anglo-arab Tenareze, míg a hét éves lovaknál a selle francais Sirocco du Gers győzött, mindkét lovat Thomas Carlile lovagolta.

A hat éves lovak CCI1*-os versenyében a díjlovaglást követően 73,06%-kal élre álló Tenareze és Thomas Carlile (FRA) a bajnokság végéig megőrizte elsőségét, a páros hibátlanul teljesített a terepversenyen és a díjugratás feladatban is, így magabiztosan nyertek a 44 fős mezőnyben. A győztesen kívül csak a második és harmadik helyezett tudta a díjlovaglás utáni eredményével befejezni a versenyt. Ezüstérmes a spanyol tenyésztésű pej herélt, Jet Set és a stockholmi Lovas Világjátékok csapat aranyérmese, a Londoni Olimpiai Játékok csapat bronzérmese, az idei kentuckyi és luhmühleni CCI4*-os verseny győztese, Andrew Nicholson (NZL). Bronzérmes Banderas és Pawel Spisak (POL), a lengyel tenyésztésű sárga herélt talán Lengyelország legnagyobb sikerét érte el a Fiatal Lovak Világbajnokságának történetében.

A verseny egyetlen magyar indulója, Tóth Imre, a hat éves Zypresse 8-cal díjlovaglást követően 65,83%-kal a 27. helyen állt, azonban a terepversenyt feladta, miután lova az első vizes kombinációban ellenszegült.

CCI2*-on, a hét éves lovak versenyében is Thomas Carlile által lovagolt ló, Sirocco du Gers győzött. A pej herélt idén Jardyban CC1*-on és a bazoges en paredsi CCI2*-on is nyerni tudott. Második helyezett az ír tenyésztésű pej herélt, Fernhill Adventure és a Londoni Olimpiai Játékok egyéni 7. helyezettje, az idei badmintoni CCI4* 8. helyezettje, Aoife Clark (IRL). Harmadik helyen a holland tenyésztésű Bart L és Mathieu Lemoine (FRA), aki 2009-ben hat éves lovával már győzött a Fiatal Lovak Világbajnokságán.

A részletes eredmények ITT tekinthetők meg.

A verseny honlapja:
http://www.mondialdulion.com

Forrás: Eventing.hu

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14