Lovas Nemzet » Szezonzáró verseny Bábolnán

Szezonzáró verseny Bábolnán

2013.10.23 · Kategória: Lovastusa

babolna_0122013. október 19-20. között Bábolna rendezte a lovastusa szakág ez évi utolsó versenyét, A0, A, és CNC*-os kategóriákban, összesen 75 páros állt starthoz. A verseny a Visegrádi Kupa döntője, Tanintézeti Országos Bajnokság, Kezdő és Utánpótlás Ló Bajnokág, Fiatal Lovas Országos Bajnokság, valamint Amatőr Csapatbajnokság is volt.

A 2013. évi Amatőr Csapatbajnokságot Győr-Moson-Sopron megye, Krániczné Mayer Erika, Horváth Barbara, Borbély Éva Ágnes összeállítású csapata nyerte. Második helyezett a Pintér Klaudia, Jármy Tibor alkotta Magyar Póni Klub Szövetség csapata, harmadik helyezett Bács-Kiskun megye csapatának tagjai: Nagy Boglárka Judit és Habsburg-Lothringen Zsófia, aki a bábolnai versenyt megelőző hétvégén a kaposvári Lovastorna Országos Bajnokságon szerzett aranyérmet junior páros és junior csapat kategóriákban.

A Fiatal Lovas Országos Bajnokságot a Magyar Póni Klub Szövetség lovasa, a 2010-es Magyar Bajnok, Schaller Eszter nyerte Bettle-vel, ezüstérmes Tóth Noémi és Bob Herceg Sólyom (Határőr Dózsa SE), bronzérmes a 2012-es bajnok páros, Juhász Viktória és Mosolygós (MPKSz).

A Kezdő Ló Bajnokságot a László Gabriella (Szilvásváradi LSKE) által lovagolt, négy éves Suttogó Saca nyerte, második Principessa és Schaller Gábor (MPKSz), harmadik Gidrán XXIV-120 (Sellő) és Varga István (Skublics Imre LK). Az Utánpótlás Ló Bajnokság aranyérmese Scipio S és Egyed László (Szilvásváradi LSKE), ezüstérmes Disco Star és Nagy Zsuzsanna (Pápai Lovas Club SE). Mindkét páros csapattag volt az idei Ländliche – Amatőr Lovasok Európa-bajnokságán. Bronzérmes Gidrán Mózes és Kaizinger Balázs (Full-Metál Horse LK Egyesület).

A Tanintézeti Országos Bajnokságon három egyéni kategóriában és a középiskolás csapatversenyben hirdettek bajnokot. Az általános iskolások kategóriájának bajnoka Jármy Tibor (MPKSz) és Admirális lett. Ezüstérmes Köves Gréta (Somogyjádi Szabadidő SE) és Nauszikaá St’Johns, bronzérmes Pintér Klaudia (MPKSz) és Gidrán-Néró.

A középiskolások versenyében aranyérmes Horváth Klaudia (Caballus Club) és Akitos Athos – a páros 2011-ben a Talentum Kupa döntő „A” kategória ifjúsági bajnokságát nyerte díjlovaglásban. A dobogó második fokára az idei évi Ifjúsági Országos Bajnokság bronzérmese, Fábián Dóra (Szikszai Military Lovas Sport Egyesület) állhatott fel, lova a szürke Csasztuska. A páros idén megnyerte a Nyugat-Magyarországi Regionális Díjugrató Bajnokság ifjúsági kategóriáját. Harmadik helyezett a 2012-es általános iskolások kategóriájának ezüstérmes párosa, Vachter Fruzsina (Rhiannon Lovas Klub) és Santoro.

A felsőfokú kategóriában nyert a címvédő, Schaller Eszter (MPKSz) Bettlet lovagolva. Szabó Brigitta (Lovasakadémia SC) és Oktogon az ezüst, míg Tóth Noémi (Határőr Dózsa SE) és Bob Herceg Sólyom a bronzérem tulajdonosa.

A Középfokú Tanintézeti Csapatbajnokság győztese a Szikszai Military Lovas Sport Egyesület Bakonyi Lili, Fábián Dóra, Szemerei Vivien összeállítású csapata. Ezüstérmes a Magyar Póni Klub Szövetség csapata (Fülöp Eszter, Pethő Lili, Varga Júlia), bronzérmes a Lovasakadémia SC csapata (Somlóvári Dóra, Sótonyi Dóra Anna).

A Visegrádi Kupa egy Csehország, Magyarország és Szlovákia között zajló sorozat, melynek döntőjét rendezték idén Bábolnán. A döntőn csak olyan lovasok indulhattak, akik vagy a brnoi vagy a motesicei fordulón részt vettek. A három forduló eredménye alapján hirdettek eredmény a sorozatban. „A0” fiatal lovas kategóriában Jármy Tibor szerezte meg az első helyet Admirálissal, második Andrea Greorova (SVK) és Ilia, harmadik Karin Misikova (SVK) és Nomia. „A0” fiatal kategóriában győzött Csillebérc és Kádár Zsófia, második helyezett Nebari és Andrea Beranova (CZE). „A” amatőr kategóriában nyert Móczár Éva és Bátor, második Pakscha Karolina és Aida, harmadik Horváth Barbara és Fernando Zsigmond. „A” ifjúsági kategória első helyét Vachter Fruzsina szerezte meg Santoroval, második Bakonyi Lili és Gidrán Noé. CNC*-on kiírásra került felnőtt kategória nyertese Egyed László és Viking, második Schaller Eszter és Bettle, harmadik Kelemen János és Ond.

Fotó: Pethő Hajni

Forrás: Eventing.hu

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14