Lovas Nemzet » FEI Classics™: Erős mezőny áll starthoz az új szezon kezdetén Pauban

FEI Classics™: Erős mezőny áll starthoz az új szezon kezdetén Pauban

2013.10.26 · Kategória: Lovastusa

Nicholson_Avebury[1]Egy rendkívül erős mezőny áll starthoz a francia Pireneusokban ezen a hétvégén (október 24-27.) megrendezésre kerülő Les Etoiles de Pau CCI4*-on, a FEI Classics™ 2013/2014-es sorozat első állomásán. Tizenkét nemzet lovasa, sokan közülük a világ legjobbjai, több mint 80 lóval adta le nevezését.

A FEI Classics™ sorozat megragadta a lovasok képzeletét és a sport legjobbjai közötti küzdelmet hozta 2008 óta, amikor a HSBC nagyvonalú támogatása kezdődött, ami idén decemberben véget ér.

„A FEI Classics™ egyike a lovastusa sport nagy sikerű történetének és egyre izgalmasabbá vált, mivel a lovasok úgy terveztek, hogy a sorozat minél több versenyére el tudjanak utazni,” mondta Catrin Norinder.

„Csodálatos hat évünk volt a HSBC-vel, most aktívan keresünk egy másik névadó szponzort, a FEI terve egy 120000 $-os nyeremény alappal fenntartani a népszerű sorozatot. Mindenki nagyon várja a következő évadot, ami a hétvégén Pauban kezdődik.”

Andrew Nicholson (NZL), a múlt hónapban a HSBC FEI Classics™ sorozat első „nem-brit” nyertesévé vált négy CCI4*-os győzelemmel, most három lóval indul Pauban. A jelenlegi HSBC Ranglista vezető Viscount George-dzsal és két CCI4* győztes lóval: a Kentuckyt nyerő Quimboval és a luhmühleni első helyezett, tapasztalt paui indulóval, Mr Cruise Controllal.

William Fox-Pitt (GBR), HSBC FEI Classics™ sorozat háromszoros győztese, 2011-es paui nyertes, szintén három tapasztalt lovat lovagol: 2010-es Lovas Világjátékok egyéni ezüstérmesét, Cool Mountaint, Seacookie TSF-t, valamint Neuf Des Coeurst, akivel idén negyedik lett Luhmühlenben.

A legjobbak közül még ott lesz: Christopher Burton és Tempranillo, valamint Lucinda Fredericks az olimpián lovagolt lovával, Flying Finishsel, mindketten Ausztrália színeiben; az idei Európa-bajnokság csapat aranyérmese, Andreas Dibowski (GER) FRH Butts Leonnal és FRH Fantasiával, és az Európa-bajnokság csapat ezüstérmese Ludwig Svennerstal (SWE) és Shamwari 4.

A paui versenyen részvevő erős amerikai csapat tagjai: Marilyn Little és RF Demeter, valamint Phillip Dutton és Mr Medicott. A hazai színeket méltán képviseli az idei Európa-bajnokság csapat bronzérmes Arnaud Boiteau (FRA) és Quoriano ENE HN, valamint Donatien Schauly (Pivoine des Touches).

A brit csapattag Lucy Wiegersmanak talán most nagyobb szerencséje lesz Simon Porloe-val, a HSBC FEI Európa-bajnokságon Malmöben (SWE) történt balszerencsés esése után. Bettina Hoy (GER) Lanfranco TSF-fel, akivel idén Luhmühlenben és Burghley-ben se folytatta a versenyt a díjlovaglás után és Designer 10-zel indul a francia CCI*-on.

A következő nemzeteket képviselik Pauban: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Belgium, Franciaország, Hollandia, Írország, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Portugália, Svédország és Új-Zéland.

A verseny honlapja: www.event-pau.fr

FEI Classics™ sorozat 2013/2014-es versenynaptára:
1. Les Etoiles de Pau CCI 4* (FRA) – 2013. október 23-27.
2. Australian International 3 Day Event (AUS) – 2013. november 14-17.
3. Rolex Kentucky Three-Day Event (USA) – 2014. április 23-27.
4. Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials (GBR) – 2014. május 8-11.
5. Luhmühlen CCI 4* presented by DHL Paket (GER) – 2014. június 12-15.
6. Land Rover Burghley Horse Trials (GBR) – 2014. szeptember 4-7.

FEI PRESS RELEASE
Forrás: Eventing.hu

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14