Lovas Nemzet » Egészségügyi Információs Rendszer

Egészségügyi Információs Rendszer

2015.01.13 · Kategória: Lovastusa, Verseny

Forrás: Eventing.hu

A Lovastusa Bizottság és a FEI Orvosi Bizottsága felülvizsgálta a MedCard használatát, melynek eredményeként egy új Egészségügyi Információs Rendszer került bevezetésre 2015. január 1-től.

A sportolónak nemzetközi versenyre való érkezéskor mindig meg kell adni egy értesítendő személy elérhetőségét. Amennyiben a sportolónak korábbi sérülése vagy betegsége van, kötelező viselni valamilyen egészségügyi adathordozót, vagy alternatívaként – az eddigiekhez hasonlóan – karpántot a FEI honlapjáról letöltött MedCarddal.

A 2015-ös FEI Lovastusa Szabályzat 523.1 cikkelye:

Egészségügyi információ

Annak érdekében, hogy vészhelyzet esetén az elsősegélynyújtó vagy orvosi személyzet számára minden lényeges információ elérhető legyen, a sportolónak a következőknek kell eleget tennie:

a) Valós értesítési adatok biztosítása minden lovas számára kötelező.
Az értesítendő személy telefonszámát érkezéskor meg kell adni a versenyirodán. (A Szervező Bizottságnak és a Vezető Orvosnak meg kell győződnie minden szükséges adat meglétéről még a terepverseny kezdete előtt.)

b) Nyilatkozat az egészségügyi állapotról.
Amennyiben a sportolónak van olyan betegsége, ami egy vészhelyzet esetén fontos lehet, az ő felelőssége, hogy viseljen egy egészségügyi adathordozót*, amelyen legalább angolul szerepelnie kell minden lényeges információnak. Alternatív módon (minimumként) jó minőségű karpántot továbbra is lehet viselni. Azon sportolók, akik úgy döntenek, hogy a karpántot használják, a FEI oldaláról letöltött dokumentumot kell kitölteni.

* Egészségügyi adathordozó (más néven egészségügyi kártya): kis jel vagy címke, amit karkötőként, nyakláncként vagy ruházaton hordanak, és viselője egészségügyi állapotáról figyelmezteti a mentőst/orvost/elsősegély nyújtót.

A lényeges információkat tartalmaznia kell az adathordozónak, beleértve, de nem kizárólagosan a fejsérülést, súlyos korábbi sérülést/műtétet, krónikus egészségügyi problémákat, mint cukorbetegség, hosszú idejű gyógyszeres kezelés és allergia. Kérdés esetén a sportoló keresse fel saját kezelőorvosát.

A frissített Sportolói Egészségügyi Nyilatkozat a FEI honlapján a következő link alatt lesz elérhető: http://www.fei.org/fei/your-role/officials/eventing/forms

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14