Lovas Nemzet » Megújul a Mátai Ménes telepe a Hortobágyon

Megújul a Mátai Ménes telepe a Hortobágyon

2015.08.22 · Kategória: Lovas hír, Lovasturizmus

Forrás: MTI

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. megbízásából jelentős turisztikai fejlesztési munkálatok kezdődtek a Mátai Ménes telepén. Az 538 millió forintba kerülő beruházást – a közbeszerzést követően – a Jánosik és Társai Kft. végzi – közölte a cég tulajdonosa.

    

Jánosik Lajos a részletekről elmondta: a napokban kezdődött munkálatok részeként megújul a fedett lovarda, ahol új verseny- és gyakorlópályát alakítanak ki, bírói fülkéket építenek, és áthelyezik a nézőtéri tribünöket is.     A lovarda épülete új homlokzati burkolatot és korszerű világítást kap.     A korszerűsítés során átépítik a nyerges épületet is, ahol kicserélik a tető héjazatát, valamint 7 férőhelyes lómosóval ellátott istálló bokszot építenek a tenyészkancáknak.     

A kispalás istálló helyén egy több mint ezer négyzetméter alapterületű fogadó épül, ahol a recepció és információs szolgálat működik majd. Ugyanott alakítanak ki a ménes történetét bemutató termeket és egyéb kiszolgáló helyiségeket – taglalta Jánosik Lajos.     A cégvezető közölte: teljesen átalakul az épületek környéke is, bekötő utak épülnek, a parkolókat térkőburkolattal látják el. Több mint négyezer négyzetméteres füvesített területen 62 fát és 9 ezer cserjét ültetnek el, de még egy 450 köbméteres kerti tavat is kialakítanak – egészítette ki az elmondottakat.

 

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14