Lovas Nemzet » Vizsgát tettek az első patkolókovács mesterek

Vizsgát tettek az első patkolókovács mesterek

2017.07.14 · Kategória: Lóegészség, Oktatás, Pata

Az igazi nyertesek a lovak és lótartók lesznek

Tízen vágtak neki a tanfolyamnak, kilencen jelentkeztek vizsgára és végül csak hárman nyerték el a patkolókovács mester címet – elsőként hazánkban. A gyakorlati vizsgát vezető többszörös világbajnok patkolókovács, Grant Moon szerint a színvonal az angliaival megegyező volt. A képzés legnagyobb nyertesei azonban nem a vizsgázók, hanem a lovak és lótartók lesznek.

Május közepén három patkolókovács – Dezső Gergely, Ormándi Zsolt és Pródán Norbert – a hazai kovácsképzésben elsőként teljesítették a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara szabályzatban megfogalmazott vizsgafeladatokat és mesterlevelet szereztek.Május közepén három patkolókovács – Dezső Gergely, Ormándi Zsolt és Pródán Norbert – a hazai kovácsképzésben elsőként teljesítették a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara szabályzatban megfogalmazott vizsgafeladatokat és mesterlevelet szereztek. Az útmutató mesterképzés területén meghatározó szerepet vállalt az Állatorvos-tudományi Egyetem, amelynek rektora, Prof. Dr. Sótonyi Péter maga is lovas múlttal rendelkezik. Az intézmény tervei között szerepel a patkolókovácsok alapszintű képzése is. A képzést dr. Gerics Balázs, egyetemi docens, az Anatómiai és Szövettani Tanszék munkatársa vezette. (…)

MAPE

Lovas Nemzet, 2017. július

Fatal error: Call to undefined function upm_save() in /var/www/clients/client10/web18/web/wp-content/themes/adsimple/single.php on line 14